image

Fysioterapi

Har du drabbats av en idrottsskada? Vila är sällan den mest effektiva vägen till läkning.
Jag arbetar med de mest moderna metoderna för behandling av senskador, muskelskador och ledskador. Med hjälp av diagnostiskt ultraljud kan du få en säker diagnos av eventuell vävnadsskada för att vi ska kunna sätta in rätt behandling med en gång. Hos mig får du aldrig något standardprogram, utan all behandling anpassas individuellt efter din skada och dina förutsättningar. Jag arbetar tätt med de personliga tränarna på Friskis & Svettis.

Anpassade lokaler för professionell undersökning

Mottagningen ligger inne på Friskis & Svettis i Kalmar. Vi använder gymet för att gå igenom träningsprogram och dina individuellt anpassade övningar. Om du har löprelaterade besvär så gör vi detaljerade analyser av ditt löpsteg på löpbandet.
image

Exempel på besvär som du kan få hjälp med

• Akuta och långvariga smärtor i leder och muskler ska pga skada eller överansträngning

• Idrottsskador: Muskelbristningar, hälsporre, löparknä, hälseneinflammation, smärtor i axel, knä, höft m.m.

• Akut ryggskott eller nackspärr

• Analys av rörelsemönster och styrka som orsakat/kan orsaka skador och smärtor. Jag gör löpanalyser på dig som skadat dig genom löpning för att få en bild av ditt löpsteg.

• Anpassing av träningsprogram efter en skada, operation eller sjukdom. Jag har bl.a. 10 års erfarenhet av cancerrehabilitering.

Rehabiliteringen av dina skador sker i första hand aktivt där du får anpassade träningsprogram som förstärker dina svaga sidor. Det är mycket sällan vila löser ett problem, man behöver bara anpassa sin träning eller aktivitetsbalans.

Som tillägg till den aktiva träningen jobbar jag med tejpningar, manuella behandlingar, akupunktur och töjningar.

Behöver du hjälp med träning, rehab?

Välkommen att boka tid