Tips inför ditt besök

 
Är det första gången du är här, läs gärna igenom denna text för att vara bra förberedd för besöket. Vårt mål är att du ska få den bästa vård vi kan ge. Vi tar hjälp av varandra om vi behöver det. 
 
Första besöket innebär en massa frågor. Var beredd på att svara på följande: 
 

♠  Var har du ont?

♠  Har du flera olika besvär, håll dig till det mest besvärliga, vi hinner inte lösa allt på ett besök

♠  Var det något speciellt som utlöste besväret eller kom det smygande? 

♠  Hur länge har du haft besvär?

♠  Är det några speciella rörelser som du har svårt att utföra? 

 
Vi kommer också fråga om dina motionsvanor, övriga hobbys och vad du arbetar med. Har du sökt för samma besvär hos någon annan är det bra att veta så vi inte testar samma sak igen om det inte fungerade. Eller om du gav upp för tidigt…?
 
När vi fått en bild av dina problem kommer vi testa lite rörelser för att framkalla din smärta. Krävs det mer omfattande provokation för att få fram smärtan kanske vi gör en plan för det till nästa besök. Det är så mycket enklare för oss att ställa diagnos om vi kan göra detta. Vi kommer också se hur du rör dig och göra en klinisk undersökning för att få en tydligare bild av vad som inte stämmer. Ibland använder vi ultraljudsdiagnostik för att titta på vävnader, ibland inte.
 
Förhoppningsvis kan vi ge dig en diagnos vid första besöket och troligen kommer du få övningar att utföra delvis på egen hand. Uppföljningsbesök bokar vi direkt om det behövs.
 
Betalning för besöket tar vi när vi är klara och det kostar 250 kr för dig över 20 år. Har du frikort gäller det. Vi tar kort och swish.

Behöver du hjälp med träning, rehab?

Välkommen att boka tid